Desember 2020

Kjære medlemmer og venner av Enneagramforeningen!

Straks er 2020 over, og sammen med julelysene som skal gi håp i mørketiden kommer det også gode prognoser om en vaksine for Covid-19. Jeg må innrømme at jeg har fått en ny forståelse for ordnet «håp», som for øvrig også er essenstilstanden til Type 3. Jeg leste i boken «Enneagrammet» av Helene Makani (min norske oversettelse): «Håp kan beskrives som en indre opplevelse av å være i kontakt med helheten, dvs. at det ikke lenger er opp til den enkelte å sørge for alt. En tro på at alt går i den riktige retningen sett fra et meget overordnet perspektiv. Når man er i denne tilstanden, vet man at tingene lykkes uten at man behøver å gjøre noe særlig, eller sagt på en annen måte: man stoler på at det hele beveger seg i den riktige retningen, og at det ikke er opp til en enkeltperson å sørge for det.» (Makani 1997, s105)For meg var dette en god trøst, og en stadig påminnelse om at jeg ikke «må» noe. Vi møter jo stadig ting vi oppfatter at vi bør, skal, må og/eller burde/skulle/måtte slik at vi lett kan miste det viktigste ut av syne: relasjonen til oss selv og være nærmeste. Jeg har lettere å tenke på andre enn på meg selv, og kjenner det særlig i førjulstiden. Det er så mye jeg gjerne skulle gjort, men rekker det ikke. Å bli bedre kjent med den indre uroen som egentlig ikke skyldes julen, men det jeg forteller meg selv, er en livslang oppgave, og jeg er så takknemlig at jeg har blitt kjent med Enneagrammet, slik at jeg stadig får litt mer forståelse for de mønstrene som driver meg. Enneagramforeningen har som formål å spre kunnskapen om Enneagrammet, slik at forhåpentligvis flere kan få litt innsyn i sine egne tankemønstre og overbevisninger – og bli litt rausere med seg selv og andre. Jul er så mangt, men jeg håper at raushet og kjærlighet kan være fellesnevnere for alle i denne tiden. 

Jeg vil med dette takke for følge og støtte gjennom et krevende år, og har du ikke sett våre små videosnutter på Facebook, så ta en titt ved leilighet – her har vi intervjuet noen av våre medlemmer om hvordan de drar nytte av Enneagrammet i sin hverdag. Flere videoer er på vei!Snart kommer det også nye nettsider, og vi har flere digitale aktiviteter på programmet. 

På førstkommende <strong>onsdag, 9.12</strong>., kl. 19 inviterer vi alle til et gratis foredrag og digitale, uformelle samtalegrupper – ta en pust i bakken, ta deg en gløgg og hør på Nina Sjøvoll snakke om den <em>blinde intelligens</em> i en times tid! Se mer på våre nettsider. Meld deg på . Alle som melder seg på får lenke til Zoom-plattform. Det er enkelt og krever ingen nedlasting av app eller lignende. 

Håper å se deg! Enneagramforeningen ønsker alle en god førjulstid - måtte høytidsdagene bli akkurat slik du ønsker! 

Med vennlig hilsen

Claudia Talgo

President IEA-Norge