Mai 2022

Reisebrev fra Enneagram-konferansen i Stockholm, 26.-29. mai 2022.

Det er en kjensgjerning at selv om vi har funnet vår Enneagramtype, så rommer vi alle ni, og da programmet til konferansen ble lansert i mars ble Syveren i meg særdeles aktiv. For et fristende program! Her var det alt fra verdensstjerner til mer ukjente foredragsholdere med særegne og interessevekkende innfallsvinkler. For en fest og et utbud; her var det bare å boltre seg i instinkter, type-presentasjoner, par-dynamikk, enneagramforskning og spiritualitet. Ja! ropte Syveren i meg, og både mannen min og jeg meldte oss på med Early Bird-rabatt.

Men så gikk månedene og midtveis i mai meldte Nieren seg. Åhh, var det ikke veldig langt til Stockholm? Orket jeg virkelig å begi meg ut på en slitsom reise med mange transportetapper? Ut og inn av fly og tog og taxi, åååh, sukk, var det ikke bedre å bli hjemme?
Og da det kun var noen få dager til avreise, kom Sekseren også på. Var det egentlig forsvarlig å dra til Sverige nå? Det var jo utbrudd av apekopper der. Var det ikke tryggere å bli hjemme?

Men vi kom oss av gårde, og i silende vårregn ankom vi Scandic Star hotell i Sollenstuna. Da gikk Eneren og Fireren i kompaniskap og ble skikkelig kritiske, for dette var da ikke Stockholm, men en totalt uinteressant forstad med kjedelig arkitektur, langt unna Moderna Museet og pittoreske gater i Gamla Stan.

Nå skulle det fort vise seg at dette ikke ble et problem, for ifra dag èn utfoldet det spennende seg innendørs (og på innsiden). Begeistringen hos Syveren var tilbake, og fleksibiliteten til Treeren slo inn med full kraft. Blås i severdigheter, det var jo i heisen, i restauranten og i møtelokalene det skjedde. 

Trent Thornley, fra det globale styret Foto: www.zandraerikshed.se

For en enestående setting: her var det folk fra overalt; fra Singapore, fra Canada, fra Pakistan, fra Australia og Egypt, og Toeren i meg våknet for alvor. Jeg ville snakke med alle, relatere til alle, klemme alle, for noen underbare åpne, innsiktsfulle og interessante mennesker de var. Samtidig vokste Åtteren i meg. Jeg hadde plutselig ubegrenset med energi. Bring it on! Nå var det ikke snakk om å ligge på hotellrommet og vegetere, her skulle det deltas; opp og ned mellom kjelleren og åttende etasje, inn og ut av møterom, seminarer, foredrag, paneldiskusjoner, ispedd småprat i foajeen og fremoverlent, engelsktalende samtaler over et langbord i restauranten. «Oh, you are a social Five, with Four wing, how interesting!»

Alle som elsker Enneagrammet elsker å snakke om det, og hvor mange ganger har jeg ikke, i en ganske døll samtale, og med et Firer-ønske om å gå dypere, spurt samtalepartneren: «Har du hørt om Enneagrammet?» Da er svaret gjerne (etter en liten tenkepause); «Neeeei, jeg tror ikke det.» (Bortsett fra litt eldre mennesker, som kan finne på å si; «Ja! Instagrammet ja, men jeg er ikke der.») 

På en internasjonal konferanse er det annerledes, det er en stamme-sammenkomst, et globalt familieselskap, en diger fellesorganisme vakkert omsluttet av enneagramsirkelen, og Sekseren i meg blomstret, for et fellesskap, og for en vidunderlig toleranse for menneskelig individualitet.        

Foto: www.zandraerikshed.se

På festen lørdag kveld stiller de med dominerende seksuelt instinkt i gull og glitter, leopardkjoler og dype kløfter, mens de selvoppholdende i hovedsak velger en mer diskret bekledning. Superstar Russ Hudson står i hettegenser og er discjockey imens dansegulvet bølger av all verdens undertyper, og den lyse vårkvelden favner Scandic Star i Sollenstuna, og Femmeren i meg observerer, midt under en ABBA-låt, at sannelig min hatt Kjersti, du er glad, du er fri i denne dampende dansen blant mennesker som søker selvforståelse og innsikt, «Voulez-Vous,» synger Agnetha og Anni-Frid. «Voulez-Vous,» synger jeg, «Voulez-Vous,» synger hele dansegulvet, hoppende, vrikkende, veivende, buktende. «Take it now or leave it», og jeg kjenner at alle Enneagramtypene i meg står sammen i verdsettelsen av at jeg tok sjansen, at jeg stilte, at jeg dro, at jeg lot meg løfte til ny kunnskap, nye erkjennelser og nye bekjentskaper.     

Hurra og tifoldige ganger takk til Mai og Tom som var med på å gjøre dette arrangementet mulig. Mai Kristin Nilsson, vår eminente leder i Enneagramforeningen og Tom E. Johansen, vår briljante representant i IEA-Global, har lagt ned et enormt antall ubetalte timer på planlegging og tilretteleggelse av en innholdsrik og suverent gjennomført konferanse.      

Arrangement komiteen Foto: www.zandraerikshed.se 

For en fantastisk innsats for The Enneagram Community!      

Godt gået, som det heter på dansk, well done, som det heter på engelsk, hjerte med pil, som det kanskje heter på emoji-språket. Mai og Tom, dere har bidratt til å gi over 200 mennesker fra 25 ulike land en uforglemmelig opplevelse.       

Takk fra hjertet, både med og uten pil, fra Kjersti Wold, daglig enneagramutøver og medlem av IEA-Norway